علت ندوختن چرخ خیاطی قدیمی چیست ؟ کار نکردن چرخهای خیاطی به خصوص اگر قدیمی باشند، میتواند علل مختلفی داشته باشد. شاید قصد دارید چرخ خیاطی قدیمی و نوستالژی خود را دوباره راه بیندازید یا شاید حین کار با مشکل ندوختن آن مواجه شدهاید. در بیشتر مواقع علت ندوختن چرخ خیاطی قدیمی، مشکل قابل حلی است. اگرچه در صورت وجود مشکلات فنی پیچیده، سپردن آن به یک تعمیرکار متخصص اجتناب ناپذیر است.
اگر چرخ خیاطی قدمی شما دچار مشکل شده و کار نمیکند، پیشنهاد ما این است که قبل از مراجعه به مراکز تعمیرکاری، خودتان راهکارهایی که در این مقاله به آن میپردازیم را امتحان کنید.
چرخ خیاطی قدیمی در صورتی که مدت زیادی استفاده نشود، ممکن است گرد و غبار و آلودگی به درون آن نفوذ کرده و مانع کارکرد درست قطعات آن شوند. چرخدهندهها تسمهها و قطعات فلزی و متحرک، در صورت عدم استفاده و گذر زمان، نیاز به تمیزکاری و روغنکاری دارند. پس اولین کاری که باید انجام دهید، این است که چرخ را باز کرده و با فرچه یا دستمال، گرد و غبار و آلودگیهای آنرا تمیز کنید. سپس با استفاده از روغن مخصوص چرخ خیاطی، قطعات داخلی و نقاط کلیدی (مخصوصا ماسوره و ماکو) را روغن کاری کنید.
نکته: در صورت درست شدن چرخ خیاطی، این مرحله را به طور منظم و دورهای، تکرار کنید تا از آسیبهای آینده جلوگیری کرده و عملکرد آنرا بهبود ببخشید.
تسمهها در کارکرد چرخ خیاطی نقش کلیدی دارند. بدینصورت که نیرو را از موتور، به بخشهای مختلف چرخ انتقال میدهند. بنابراین در صورت شل شدن یا پاره شدن تسمهها، احتمال دارد چرخ خیاطی کار نکند. پس چرخ را باز کرده و از عملکرد سالم کل سیستم انتقال مطمئن شوید. در صورت شل بودن تسمهها، میتوانید از پیچهای داخل چرخ برای سفت کردنشان استفاده کنید و اگر تسمهها کاملا پوسیده یا پاره شده باشند، آنها را تعویض کنید.
نکته: تسمهها باید متناسب با مدل چرخ خیاطی شما باشند.
اگر نخ از جاهای مورد نظر به درستی عبور نکرده باشد، باعث مشکل در دوخت یا حتی عدم دوختن میشود. برای اینکارابتدا کمپلت را باز کرده و چک کنید که اجزای آن به درستی سرجای خود قرار گرفته باشند: نخ در ماسوره، ماسوره در ماکو و ماکو در کمپلت به درستی سوار شده باشند. بررسی کنید آیا نخ در جایی از دستگاه گیر نکرده یا در مسیر گره نخورده باشد. همینطور باید از میزان مناسب کشش و ضخامت نخ اطمینان حاصل کنید (کشش و ضخامت نخ بستگی به نوع پارچه و نوع دوخت شما دارد)
نکته: برای تنظیم و جا انداختن درست قطعات، میتوانید از دفترچه راهنمای چرخ استفاده کنید. در بعضی از چرخهای خیاطی قدیمی، برخی دستورعملها روی بدنه نیز حک شدهاند.
سوزن آسیب دیده، کند، شکسته یا خم شده باعث ایجاد مشکل در دوختن چرخ خیاطی قدیمی میشود. اطمینان حاصل کنید سوزن سالم است و نخ به خوبی از آن رد شده است. در غیر اینصورت سوزن را تعویض کنید. از طرفی سوزن باید با نوع پارچه و ضخامت آن متناسب باشد. چک کنید که سوزن به درستی و محکم در نوار سوزن قرار گرفته و فاصله آن تا پولیت مناسب باشد.
نکته: صفحه سوزن یا صفحه چرخ نیز باید از نظر سلامت و محکم بودن مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت هرگونه ترک و شکستگی باید آنرا تعویض کنید.
چرخ خیاطیهای قدیمی، معمولا از بادوامترین و باکیفیتترین چرخها هستند که با تعمیر و نگهداری مناسب، میتوانند تا سالهای زیادی کار کنند و فرسودگیشان معمولا به دلیل قدمت و عدم استفاده طولانی مدت از آنها میباشد که با کمی رسیدگی، میتواند دوباره شروع به کار کنند. بنابراین اگر این سوال برایتان پیش آمده که آیا استفاده از چرخ خیاطیهای قدیمی، ارزش تعمیر و راهاندازی مجدد دارند یا خیر؟ باید بگوییم که بله. چرخ خیاطیهای قدیمی هنوز در بین خیاطان و علاقهمندان مورد استفاده ومحبوب هستند. در این مقاله سعی کردیم به دلایل رایج ندوختن این چرخها بپردازیم و راهکارهایی برای آنها ارائه دهیم. اما اگر چرخ شما دچار مشکلات فنی تخصصیتری شده و راهکارهایی که گفتیم متناسب مشکل پیچیده آن نبود، میتوانید آنرا به دست تعمیرکاران خبره بسپارید.
آموزشگاه خیاطی بهارمد با چندین سال فعالیت و بیش از 1000 دانشجو موفق و متخصص این افتخار را دارد که به عنوان اولین و معتبرترین آموزشگاه خیاطی در تهران به صورت تخصصی از مبتدی تا پیشرفته انواع الگوسازی، ژورنال شناسی، کار با قیچی برقی و نرم افزار جمینی را در بالاترین سطح و کیفیت آموزش میدهد. اگر به دنبال دوخت لباس حرفهای و کسب درآمد از آن هستید و یا به دنبال رویال ایجاد یک تولیدی را دارید قطعا با گذراندن دوره های آموزش خیاطی بهارمد به هدف خود خواهید رسید.